En tiedä miten sanoisin tämän. 16-vuotiaiden äänioikeus on tulevaisuutta. Ihan varmasti. Ja hyvä niin.
Mutta jos nuorison avustuksella porvarit voittavat vaalit ja äänikuninkaana on Juha Mieto peesaajanaan Pikku G kuten tämän vuoden nuorisovaaleissa kävi, en ehkä halua kuulua tähän yhteiskuntaan. Tosin tuskinpa näiden nuorisovaalien tulos lopulta eroaa suuresti oikeista vaaleista. Voidaan samantien tehdä hiihdosta kansallisurheilua (jos ei jo ole?) ja laulaa kansallislaulu riimitellen ja rumpukoneella kompaten. Vanhanen saa tehdä tilaa Miedolle pääministerinä, joskin kuvernööri olisi ehkä osuvampi Mietaan muistuttaessa enemmän erästäkin kuvernaattori-bodari-actionstaraa. Enpä kerro ketä niistä tarkoitan. Molemmat ovat isokokoisia entisiä urheilijantapaisia, jotka laukovat one-linereita omalla käsittämättömällä murteellaan.
Älkää äänestäkö keskustaa, pliis.

Minä en välitä hajusteista, mutta silloin tällöin sitä saa tuliaiseksi jotain laivan tax-freesta ostettua mukahienoa dödöä. Merkkituote tai ei, jos deodorantti pettää jo tässä vaiheessa päivää, se on aika kiusallista ja täysin anteeksiantamatonta. Olkoonkin että lämpötila ulkona on jo kymmenen asteen pinnassa. Minä menen nyt vessaan pesemään kainaloni ja palaan käyttämään hyväksi toteamaani hajutonta Dailya, joka estää hien muodostumista tiukan paikan tullen vaikka päiviä.

Onnistuin viimein vaihtamaan taustan väriä. Toivottavasti tämä pimeys ei ole liian raskasta herkille silmillenne. Mustasta, punaisesta ja valkoisesta on muodostunut jonkunlaiset tunnusvärit minulle. Netissä siis. Arkielämässäni pukeudun solmuvärjättyyn t-paitaan. Not.

"Kuka, mitä, häh? Hanki parempia mielipiteitä", mainostetaan telkkarissa. Ei kiitos, mulla on jo. Ja mikä parasta, ne on aika pitkälle omia. Ainakin tiedän mitä jättää katsomatta tänään.